Bukaresti a világ legidősebb férfije – a Fővárosi Idősek Klubja szerint


-A A+A 111 éves és 7 hónapos bukaresti Dumitru Comănescu a világ legidősebb férfije jelenleg, tájékoztatott pénteken a fővárosi Idősek Klubja a The Gerontology Research Group (GRG) adataira alapozva.

„Kedveseim, meghatottan vettem tudomásul a nagy hírt, de először is ki szeretném fejezni részvétemet a cím eddigi birtokosa, Robert Weighton családjának” - mondta a bukaresti férfi, köszönetet mondva mindenkinek, aki az évei során mellette volt, és segítette őt.

A Guiness Rekordok Könyve év eleji rangsorolásában a japán Chitetsu Watanabe (született 1907. március 5-én) volt a világ legidősebb férfije, a második legidősebb a brit Robert Weighton (született 1908. március 29-én), a harmadik legidősebb pedig a román Dumitru Comănescu (született 1908. november 8-án). Néhány hónap leforgása alatt azonban mind a japán, mind a brit férfi elhunyt. Az utóbbi - aki rákos megbetegedésben szenvedett - csütörtökön halt meg.

Dumitru Comănescu 1908-ban született a Prahova megyei Drăgăneasa községben. Agrármérnök és az egyik legelismertebb fitopatológus volt, 1933-ben végezte el egyetemi tanulmányait és 70 éven keresztül dolgozott. 86 éves korában azonban még visszatért néhány évre a munka mezejére agrárszakértőként. Az idős férfinek két dédunokája is van, szolgált életrajzi adatokkal a fővárosi Idősek Klubja.

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X