Kilenc jó dolog az őszben

Minden évszaknak megvannak a maga szépségei, ha azonban eddig csak az ősz árnyoldalait vette észre, segítünk. Összegyűjtöttünk kilenc olyan dolgot, amit szeretni lehet az őszben. 

Kirándulás

A következő két hétben tavaszias idő várható, érdemes ezt kihasználni. Felfedezhetjük saját településünk rejtett kincseit, kirándulhatunk a környéken, vagy éppen elutazhatunk egy hétvégére is. 

A természet színei

Úgy tartják az ősz a természet második tavasza. Nemcsak egy-egy kirándulás alkalmával, hanem a mindennapok során is megcsodálhatjuk a természet szépségét, lenyűgöző színeit. Séta közben tegyük zsebre a telefont és inkább gyönyörködjünk a természetben. 

Szezonális gyümölcsök és zöldségek

Sokat tehetünk egészségünkért, ha a zöldségeket és gyümölcsöket nem a bevásárlóközpontokban, hanem a piacokon, helyi termelőktől szerezzük be, vagy éppen mi magunk termesztjük meg a kertünkben. Ősszel válogathatunk a finomabbnál finomabb zöldségekből és gyümölcsökből. Gondoljunk csak a sütőtökre, gesztenyére, szőlőre, almára, gombára, édesburgonyára, birsalmára. Bátran kísérletezzünk új receptekkel. 

Őszi italok

Míg nyáron leginkább hideg frissítőket fogyasztunk, addig ősszel már jól esnek a forró italok is. Egy finom tea, egy jó forraltbor, esetleg valamilyen kávékülönlegesség? 

Új sorozatok, tv-műsorok

A legtöbb sorozat új évadát ősszel kezdik vetíteni, ahogy a tv-csatornákon is ilyenkor láthatók a legújabb műsorok.

Kulturális rendezvények

A nyár többnyire a fesztiválok ideje, ám ősszel újra a kulturális rendezvényeké a főszerep. A színházi évadok is ilyenkor indulnak, sorra érik egymást a jobbnál jobb kiállítások, könyvbemutatók, családi programok. Csak győzzön az ember válogatni közülük. 

Bekuckózás

Ha nincs kedvünk, nem muszáj kimozdulni. Ilyenkor ősszel különösen jól eshet egy puha pléddel, egy finom itallal és egy jó könyvvel bekuckózni, vagy összebújni a párunkkal, gyerekekkel a kanapén.  

Változatos öltözködés

Ősszel a legkönnyebb változatosan öltözködni. Miután előszedtük a hűvösebb napokra való ruhadarabjainkat, már kísérletezhetünk is a különböző rétegekkel, kabátokkal, pulóverekkel. 

Közeledik a karácsony

Természetesen nem kell október közepén a karácsonyon törjük a fejünket, csak fölöslegesen stresszelnénk magunkat. Ám kétségtelen, hogy ahogyan telnek a napok, egyre közeledik a karácsony, ami az ünnepért rajongóknak csak jó hír lehet. 

 

 

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?