Ilyen lesz az időjárás a következő két hétben

Tavaszias idő várható a következő napokban, ám október 21-e után lehűlésre és esőre számíthatunk derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) hétfőn közzétett, október 28-ig érvényes előrejelzéséből. 

Erdélyben az első héten a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 22 Celsius-fok körül alakulnak. Október 21-e és 24-e között fokozatosan 12 Celsius-fok köré hűl a levegő, és ez így marad a jelzett periódus végéig. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az első héten 6-7, a másodikon 2 Celsius-fok körül alakulnak. Október 19-e után megnő a csapadék esélye, de esőre leginkább október 23-a és 28-a között lehet számítani.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első héten szép, meleg idő lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23-24 Celsius-fok körül alakulnak. Október 21-e és 24-e között fokozatosan lehűl a levegő, 13 fok köré, s ez így marad a jelzett periódus végéig.

Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az első héten 6-8, a másodikon 4-6 Celsius-fok körül alakulnak. Csapadékra leginkább október 21-e és 28-a között számíthatunk.

Máramarosban az első héten a sokévi átlagnál melegebb időjárás lesz, a legmagasabb nappali hőmérsékleti értékek 23-24 Celsius-fok körül alakulnak. Október 20-a és 24-e között fokozatosan 12 Celsius-fok köré hűl a levegő, s ez így marad a jelzett periódus végéig.

Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az első héten 7, a másodikon 3 Celsius-fok körül alakulnak, esőre leginkább október 22-e és 28-a között lehet számítani. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?