Toró Tamás városi tanácsos lemondását kéri az RMDSZ

Elhatárolódik Toró Tamás magatartásától az RMDSZ Brassó megyei szervezete, és arra kéri az EMNT-s városi tanácsost, hogy mondjon le tisztségéről. Ezt azzal indokolják, hogy múlt hétvégén a politikus egy csúnya incidens főszereplője volt.

Kovács Attila, az RMDSZ Brassó Megyei Szervezetének elnöke a Brassói Lapoknak adott interjúban emlékeztetett, Toró Tamás nem RMDSZ-es tanácsos. Toró Tamás 2012-ben az összefogás listáján, az RMDSZ listáján jutott be a brassói városi önkormányzatba. "Abban az időszakban, amikor a tanácsosoknak lehetőségük volt újra megnevezni az általuk képviselt pártot, Toró Tamás, a román politikában bevált szokáshoz híven, az összefogás helyett a saját érdekeit választotta, és az EMNT-t jelölte meg. Azóta nem az RMDSZ képviselőjeként tevékenykedik a városi tanácsban" - magyarázta Kovács.

Mint arról már beszámoltunk, a budapesti Argo zenekar kolozsvári születésű tagja, Márkos Albert szerint szombaton Toró Tamás ököllel kiverte a szemfogát egy sepsiszentgyörgyi kocsmában. A csellóművész azt állítja, barátját próbálta megvédeni a politikus antiszemita támadásaitól. Toró viszont azt mondja: nem zsidózott, sőt Márkos volt az, aki „orbánozott”, a zenészt pedig csak meglökte, így tört ki a foga. A történtekről bővebben itt olvashat

Kovács Attila interjújában kifejtette, elítéli az erőszakos cselekedeteket, éppen ezért az RMDSZ Brassó Megyei Szervezete elhatárolódik Toró Tamás magatartásától: "Köztudott, hogy nevéhez több ilyen jellegű probléma fűződik. Cselekedete elítélendő, nem tanácsoshoz méltó viselkedés, ezért az a meggyőződésünk, hogy Toró Tamás arra sem méltó, hogy tovább képviselje a brassói magyar közösséget. Ezúton kérjük, hogy tegye meg a tiszteletbeli lépést, és mondjon le tanácsosi tisztségéről".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?