Plágiummal gyanúsítják az új belügyminisztert is

FRISSÍTVE: Doktori disszertációja háromnegyedét a források megjelölése nélkül lopkodta össze az internetről a belügyminiszter – állítja Emilian Sercan, ugyanaz a szabadúszó újságíró, aki korábban plágiummal gyanúsította Petre Tobă elődjét, Gabriel Opreát is.

Az új belügyminiszter a Katonai Akadémián doktorált, disszertációját a rendőrségek nemzetközi együttműködéséről írta. Petre Tobă tagadja a plágium vádját. Mint mondta, doktori dolgozatát tisztességesen írta meg, mi több a disszertációjában foglaltakat Bukarest rendőr-főkapitányaként a gyakorlatba is ültette.

Mint ismert, Emilian Sercan plágiummal gyanúsította Gabriel Oprea korábbi belügyminisztert is. Akkor a Bukaresti Egyetem etikai bizottságának elnöke megerősítette, hogy az újságíró vádjai megalapozottak, ám az oktatási minisztérium fennhatósága alá tartozó Országos Etikai Bizottság megállapította: a politikus tisztességes úton szerezte a doktori címét.

FRISSÍTÉS: Petre Tobă felkérte az Országos Etikai Bizottságot, hogy sürgősségi eljárással vizsgálja meg az ellene szóló plágiumvádat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?