Átveréssel kreált sajtóeseményt Szávay Sepsiszentgyörgyön

Átveréssel próbálta Szávay István országgyűlési képviselő a média figyelmét a Jobbik kedd délutánra, Sepsiszentgyörgyre meghirdetett lakossági fórumára terelni.

A rendezvényt beharangozó közleményben a Romániából egy évre kitiltott politikus sajtótájékoztatót ígért a háromszéki megyeszékhelyen. Kedd délben a maszol.ro-nak azt nyilatkozta, hogy Romániában tartózkodik, Kisgyörgy Levente, a Jobbik székelyföldi képviselőjelöltje pedig azt mondta: a képviselő személyesen lesz jelen Sepsiszentgyörgyön.

A beharangozott sajtótájékoztatót Szávay végül megtartotta: a Jobbik sajtóirodájából, egy óriáskivetítőn jelentkezett be. A rendezvény alatt, az eseménynek helyt adó Bástya vendéglő előtt jóval több rendőr és csendőr tartózkodott, mint ahány újságíró odabent jegyzetelt.

A képviselő elmondta, hogy eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a romániai kitiltásáról. Közölte, hogy megtámadja táblabíróság döntését. Szávay úgy tudja, hogy hasonló lépésre készül a szélsőséges tevékenysége miatt kitiltott további három magyar állampolgár is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?