Ismét őrizetbe vették Sorin Ovidiu Vîntu üzletembert

Őrizetbe vette csütörtökön a rendőrség Sorin Ovidiu Vîntut. Az üzletembert ezúttal okirat-hamisítással gyanúsítják – számolt be a Realitatea TV.

Az ügyészek szerint Vîntu egy moldovai állampolgár személyi igazolványában és útlevelében lecserélte a fényképet a sajátjával, vélhetően azért, hogy hamis iratokkal elhagyhassa az országot. Az üzletember ellen több bűnvádi per is folyamatban van. Korábban már börtönben is ült zsarolásért.

Tavaly nyáron két év letöltendő börtönre ítélte bűnpártolásért a bukaresti táblabíróság Sorin Ovidiu Vîntut. Az üzletembert azzal vádolják, hogy pénzelte a szökésben lévő Nicolae Popát, akit az Országos Befektetési Alap (FNI) csődjéért távollétében elítéltek. Vîntu fellebbezett, pere még folyamatban van.

FRISSÍTÉS: Sorin Ovidiu Vîntu kihallgatása után szabadon távozhatott az ügyészségről. A sajtónak nyilatkozva tagadta az okirathamisítás vádját. Szerinte ez azért is képtelenség, mert nem rendeltek el országelhagyási tilalmat ellene, így bármikor átléphetné a határt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?