Soós Zoltán tanácsadója lett Hermann Mark Christian

Hétfőn beiktatták hivatalába Soós Zoltánt, Marosvásárhely új polgármestere pedig kedden kinevezte személyes tanácsadójának Hermann Mark Christiant, aki szerdától költözhet be az irodájába.

Erről a Marosvásárhelyi Rádió Naprakész című műsorában maga Hermann számolt be. „Transzparencia és jó helyi kormányzási praktikák tekintetében fogok segítséget nyújtani Soós Zoltán polgármesternek” – jelentette ki Hermann Mark Christian. Rámutatott, a polgármesteri hivatal működésének és a közpénz elköltésének az átláthatósága képezi a prioritást az elkövetkező időszakban, de számos problémát kell megoldani, kezdve a közszállítás áldatlan helyzetétől a zsúfolt utcákig vagy parkolókig.

Hermann Mark Christian politikai pályafutását az Erdélyi Magyar Néppártban kezdte, majd a Szabad Emberek Pártjának színeiben nyert önkormányzati képviselői mandátumot 2016-ban. Visszautasította azonban a műsorvezetőnek azt a felvetését, hogy pártvándor lenne.

Rámutatott: úgy döntött, hogy nem kötelezi el magát egyik párt mellett sem, Soós Zoltán csapatában pedig szakmai, operatív jellegű munkát végezhet, amit „áldásos helyzetként” él meg. Emlékeztetett, eredetileg független polgármesterjelöltként indult volna a választásokon, és már akkor egyértelművé tette, hogy nem kíván szerepelni az RMDSZ tanácsosi listájának befutó helyén, amikor visszalépett Soós Zoltán javára.

Hozzátette: maga  is ajánlotta az RMDSZ-nek, hogy cseréljék le a tanácsi csapatot, hisz önkormányzati képviselőként valamennyien „Florea és Maior ökleként ütöttek vissza”, amikor jómaga is önkormányzati képviselő volt.

Hermann Mark Christian 2019. szeptember 19-én jelentette be,  hogy függetlenként megpályázza a polgármesteri széket, később azonban Soós Zoltán javára visszalépett

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?