Ciolacu a megbírságolásáról: a kormányfő politikai célokra használja a rendőrséget

Ludovic Orban miniszterelnök „politikai célokra” használja a rendőrséget – jelentette ki vasárnap Marcel Ciolacu, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, hozzátéve, hogy természetesen kifizeti a rendőrség által kirótt bírságot.

Marcel Ciolacut és további tíz személyt összesen 21 ezer lejre büntetette meg a rendőrség, amiért nem tartották be a koronavírus-járvány miatt hozott fizikai távolságtartás szabályait egy Sărata Monteoru-i vendéglőben.

„Orban és emberei politikai célokra használják a román rendőrséget. Szégyen! Ez megmutatja, mennyire kétségbe vannak esve és milyen mélyre süllyedtek. Nem emlékszem, hogy a rendőrség sajtótájékoztatót tartott volna, amikor Orban és miniszterei ittak és mulattak a kormánynál, miközben a románok be voltak zárva a házaikba” – nyilatkozta Ciolacu.

Hozzátette, hogy „a valóságban úgy áll a helyzet”, hogy Buzău megyében a zöld forgatókönyv van érvényben, a vendéglők belső termei is nyitva tarthatnak, és az asztalnál nem kötelező a maszkviselés. A szabálysértés abban állt, hogy amíg Ciolacu családjával vacsorázott, néhány ismerősük odament az asztalukhoz, ahol „néhány percre” többen voltak, mint a megengedett hatos létszám.

„Ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) úgy összpontosítana a pandémia elleni küzdelemre is, mint az ellenzékre, akkor Románia valószínűleg nem vezetné Európa fekete statisztikáit"- tette hozzá a PSD vezetője.

(Nyitóképen: Marcel Ciolacu PSD-elnök | Fotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?