FRISSÍTVE - Megbírságolták a PSD elnökét a járványügyi előírások megszegése miatt

Tízfős asztaltársaságban, maszk nélkül fotózták le a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét, Marcel Ciolacut és a párt veterán tagját, Mihai Tudose volt gazdasági minisztert a Buzău megyei Sărata Monterou faluban található panzióban szombat este. A járványügyi előírások megszegése miatt összesen 11 bírságot kapott az asztaltársaság, 21 ezer lej értékben, jelentette be vasárnap a rendőrség szóvivője, Georgian Drăgan.

A sajtóban megjelent fotó tanúsága szerint az asztalnál jóval többen ültek, mint a jelenleg megengedett hat fő. Amikor a bejelentés nyomán a rendőrség a helyszínre érkezett, hat főt talált a panzió vendéglőjében, hármat beltéren és hármat kültéren. Közülük hárman a panzió alkalmazottai voltak, de nem viseltek maszkot, ezért megbírságolták őket.A hatóságok utólag beazonosították a fényképen szereplő személyeket, akiket szintén megbírságoltak a járványügyi előírások megszegése miatt, ahogy a panzió működtetőjét is.

Marcel Ciolacu korábban a Libertatea lapnak azt mondta, hogy családi rendezvényen vett részt, Mihai Tudose pedig Bukarest felé tartva állt meg, és csatlakozott hozzájuk. A politikus feltételezése szerint a rendőrséget az a személy értesíthette, aki a fotót készítette. A PSD elnöke hozzátette, hogy a rendőrség érkezésekor már három asztalnál oszlott szét a társaság.

Lucian Romaşcanu PSD-s politikus is azt nyilatkozta a Realitatea PLUS-nak szombat este, hogy a társaság, amelynek maga is tagja volt, három asztalnál ült, és csak egészen rövid időre gyűltek össze egy asztalnál, a fénykép készítője viszont épp ezt a pillanatot kapta lencsevégre.

FRISSÍTÉS: Ciolacu szerint Orban politikai célokra használja a rendőrséget

Marcel Ciolacu Facebook-oldalán posztolt az incidensről, leszögezte, hogy hiba volt egy asztalhoz összegyűlni akár néhány percre is, és közölte, hogy kifizeti a bírságot. Ugyanakkor azzal vádolja Ludovic Orban liberális miniszterelnököt és körét, hogy politikai célokra használja a rendőrséget. „Szégyen. Ez is mutatja, hogy mennyire kétségbeesettek, és milyen mélyre süllyedtek. Nem láttam rendőrségi tájékoztatót akkor, amikor Orban és miniszterei ittak és buliztak a kormányépületben, miközben  a lakosság otthonaiba volt zárva. És akkor sem, amikor a PNL vezetői több száz fős politikai összejöveteleket szerveztek” – írta Ciolacu a posztban, arra utalva, hogy korábban a miniszterelnököt is hasonló kihágáson kapták rajta.

Ludovic Orbant és kollegáit egyébként akkor szintén megbüntette a rendőrség.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?