Bírságot kapott öt kormánytag zárt térben való dohányzás és a maszkviselés elmulasztása miatt

Bírságot róttak ki a kormány öt tagjára zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt – közölte szombat este a bukaresti rendőrség.

A tájékoztatás szerint két miniszter egyenként 3000 lejre büntették meg zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt, további két kormánytag egyenként 2500 lejes bírságot kapott a maszkviselés elmulasztása miatt, egy másik kormánytagot pedig ezer lejre büntettek meg a védőmaszk nem megfelelő viselése miatt.

A kormány sajtóirodája ezt megelőzően közleményben számolt be arról, hogy háromezer lejre bírságolták meg Ludovic Orban miniszterelnököt zárt térben való cigarettázás és a maszkviselés elmulasztása miatt. A bírságok előzménye, hogy pénteken megjelent a közösségi médiában egy fotó, amelyen Ludovic Orban kormányfő és más hivatalosságok védőmaszk nélkül ülnek a Victoria-palota egyik irodájában és cigarettáznak. Médiainformációk szerint a találkozóra Orban születésnapján került sor.

„A miniszterelnök úgy véli, hogy a szabályok mindenkire egyformán érvényesek, a betöltött tisztségtől függetlenül, és a szabálysértést a törvény által előírt módon kell szankcionálni, kivételezés nélkül” – olvasható a kabinet közleményében.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?