banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Úzvölgye: Bákó Megye Tanácsához fordult Borboly a román hadsereg napjára tervezett rendezvény miatt

A Hargita megyei tanácselnök levélben kéri, hogy október 25-e, a román hadsereg napja alkalmából ne engedélyezzék a szervezett tömeges rendezvényeket. 

Mint ismert, Mihai Târnoveanu, a Calea Neamului Egyesület elnöke korábban bejelentette, hogy vasárnap ismét jelen lesz az úzvölgyi temetőben a román katonák emlékművénél, és „meggyőződése”, hogy nem lesz egyedül. Târnoveanu közösségimédia-oldalán több bejegyzésben népszerűsíti a vasárnapra tervezett eseményt.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szombaton Facebook-oldalán közölte, hogy levélben fordult a szomszédos Bákó Megye Tanácsához azért, „hogy a román hadsereg napja alkalmából szervezett tömeges rendezvényeket ne engedélyezzék, és értesítsék a helyi önkormányzatokat is, hogy ugyanígy járjanak el”.

„Vegyék figyelembe Nicolae Cuica védelmi miniszter közleményét is, mely szerint az október 25-i megemlékezéseknél be kell tartani a járványügyi előírásokat, és ezeket korlátozott létszámmal, csak nagyon szűk körben lehet megszervezni” – mutatott rá Borboly, ismételten felkérve a csendőrséget és az illetékes helyi hatóságokat, hogy ne engedélyezzék a tömeges rendezvények lebonyolítását, és felügyeljék a járványügyi előírások betartását. 

(Címlapi illusztráció forrása: Úzvölgye Facebook-csoport)

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?