Úzvölgyi temető: „minden áron” megvédi a román parcellát a Calea Neamului Egyesület

A Calea Neamului Egyesület kész „minden áron” megvédeni az úzvölgyi katonatemető román parcelláját – írta szerdán a Facebook-oldalán a szélsőségesen nacionalista szervezet elnöke.

Mihai Târnoveanu arra reagált, hogy a Marosvásárhelyi Ítélőtábla jogerős ítélettel erősítette meg Csíkszentmárton tulajdonjogát a temető fölött. A bírák elutasították a Bákó megyei Dormánfalva (Dărmănești) város arra irányuló keresetét, hogy érvénytelenítsék az úzvölgyi temetőt a Hargita megyei község közvagyonává nyilvánító önkormányzati határozatot.

Az egyesület elnöke arra biztatta a szervezet tagjait, hogy ne csüggessze el őket az igazságszolgáltatás döntése. „Fel a fejjel, testvéreim. Csak az számít, hogy továbbra is méltó módon emlékezzünk meg a halottainkra, és az eddiginél is erőteljesebben éreztessük a jelenlétünket Úzvölgyében, értessük meg mindenkivel, hogy Hargita megye román föld!” – olvasható a bejegyzésben.

Vom apăra cu orice preț Crucile și Monumentul ostasilor Armatei Române din Cimitirul International al Eroilor Valea...

Közzétette: Mihai Marin Târnoveanu – 2020. október 7., szerda

Mihai Târnoveanu bejelentette, hogy október 25-én, a román hadsereg napján ismét jelen lesz az úzvölgyi temetőben a román katonák emlékművénél. „Meggyőződésem, hogy nem leszek egyedül” – zárul a bejegyzése.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?