Antal Árpád: az erdélyi magyar közösség történelmet írt

Sepsiszentgyörgyön negyedik mandátumát szerezte meg Antal Árpád, aki a választások éjszakáján az RMDSZ eredményváró rendezvényén mondott győzelmi beszédében kifejtette: „elsősorban azért ünneplünk, mert a 2020-as önkormányzati választásokon történelmet írt az erdélyi magyar közösség”

A polgármester arra utalt, hogy 20 év után sikerült megnyerni Marosvásárhelyt, „azon túl, hogy megtartotta Maros és Szatmár megyét és Szatmárnémetit, valamint megnyerte Szászrégent”.

Antal Árpád kifejtette: mindez sokkal fontosabb, minthogy Háromszéken kétharmados vagy egyszerű többséget szerzett az RMDSZ az önkormányzatokban. „Az, hogy Soós Zoltán megszerezte a marosvásárhelyi voksok több mint 60 százalékát, túllépi az etnikai szavazás kérdését és új fejezetet nyit az erdélyi politikában és a román-magyar viszonyban” – jelentette ki.

A sepsiszentgyörgyi polgármester rámutatott: nyilván fontos, hogy a háromszéki RMDSZ-es polgármesterek nyertek. A szövetség párhuzamos szavazatszámlálása szerint három párt jut be a sepsiszentgyörgyi önkormányzati testületbe, ahol az RMDSZ-nek kétharmados többsége lesz, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) 2 vagy 3 tanácstagot delegálhat, míg a Nemzeti Liberális Párt (PNL) egy képviselői helyet szerez, és várhatóan kiesik a helyi tanácsból a Szociáldemokrata Párt (PSD).

 

„Bízom benne, hogy Sepsiszentgyörgy közösen a Sepsiszéki községekkel szintet tud lépni. Ehhez sok munka áll előttünk, de egy a csapat. Hajrá RMDSZ! Hajrá magyarok!” – összegzett Antal Árpád.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?