„Túlnyerte” magát a PNL Arad megyében

A kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) Arad megyei szervezetének jelöltjei a polgármesteri mandátumok túlnyomó többségét szerezték meg a vasárnapi helyhatósági választásokon a megyében – közölte a Facebook-oldalán Iustin Cionca megyei tanácselnök és tanácselnökjelölt, a pártszervezet első alelnöke.

Cionca szerint a liberálisok a 78 közigazgatási egység közül 54-ben nyerték meg a polgármester-választást, köztük Aradon az eddigi megbízott elöljáró Călin Bibarț révén, és kifejtette reményét, hogy bár a voksok számolása még tart, megőrizheti tanácselnöki tisztségét is.

A politikus kiemelte, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) „néhány polgármesteri mandátumot” szerzett, az RMDSZ pedig a „hagyományos hat településen” nyert – bár hivatalosan az RMDSZ még csak ötről tudott, Szinte községből ugyani még nem kaptak eredményeket. Cionca szerint a Pro Románia egy polgármestert állíthat.

Egyébként a magyarság szempontjából két jelentős településen is a PNL – magyar – jelöltjei nyertek, akik már több mint tíz éve élvezik a választók bizalmát. Pécskán Antal Péter újrázott, a Fekete-Körös-menti Nagyzerénden pedig Simándi Sándor – rajta kívül a helyi önkormányzati képviselőjelöltek listáján is mind magyarok szerepeltek.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

Kapcsolódók

Kimaradt?