Ciolacu: „szankcionálták a PNL-t a bukarestiek a járvány alatti káosz miatt”

Szankcionálták a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) a bukarestiek a járvány alatt tapasztalt káosz miatt – jelentette ki a vasárnapi urnazárást követően Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke.

A pártelnök köszönetet mondott a támogatóknak, akik a PSD jelöltlistáját hozták ki az első helyen a fővárosban (az exit-pollok szerint 33 százalék körüli eredményt értek el), és emlékeztetett: az európai parlamenti választások óta megduplázták támogatottságukat (16,2 százalék volt akkor).

„Ez nagyon világosan mutatja, hogy a bukarestiek szankcionálták a járvány alatti káosz és lopások miatt a PNL-t, amely a harmadik helyen áll a szavazatok száma szerint. Nem tudjuk, hogy Gabriela Firea veszített-e, várjuk a végeredményeket” – nyilatkozta Ciolacu.

A CURS–Avangarde exit poll-felmérése szerint a bukaresti közgyűlés-választáson a PSD tanácsosi listájára a választópolgárok 33,7 százaléka voksolt, az USR–PLUS a voksok 33,1 százalékát, míg a PNL a szavazatok 17,3 százalékát szerezte meg. Mivel azonban a főpolgármester-választást az exit-poll szerint az utóbbiak által támogatott Nicușor Dan nyerte meg, a közgyűlésben kiegyenlítettek lesznek az erőviszonyok.

Ciolacu szerint az elsődleges felmérések azt mutatjak, hogy „még mindig a PSD a legnagyobb párt Romániában”, ezzel szemben Ludovic Orban kormányfő azt mondta, hogy a Nemzeti Liberális Párt (PNL) történelmi és „egyértelmű győzelmet aratott a PSD felett”.

A helyhatósági választások eredményéről szóló hírfolyamunkat itt olvashatja.

(A nyitóképen Marcel Ciolacu PSD-elnök | Forrás: PSD Facebook-oldal)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?