USL-válság: a liberálisok lezártnak tekintik a Stănescu-ügyet

Elsimítottnak tekinti a Sorin Roșca Stănescu szenátor magatartása miatt kirobbant konfliktust a Szociál-Liberális Szövetségben (USL) a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Ezt Crin Antonescu a PNL ifjúsági tagozatának szombati országos tanácskozása után jelentette ki, melyen Victor Ponta kormányfővel, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökével együtt vett részt.

Antonescu elmondta: biztosította a PSD vezetőjét arról, hogy a PNL nem osztja Sorin Roșca Stănescu nézeteit. „A probléma nem Stănescu személye, hanem az USL-n belüli szolidaritás. Biztosítottuk Victor Pontát arról, hogy továbbra is a PNL támogatását élvezi, és folytatjuk az eddigi egyműködést” – jelentette ki.

Korábban Victor Ponta leszögezte: ha a liberálisok nem válnak meg a szenátoruktól, akkor szakad az USL. Szombat este a kormányfő nem kívánta kommentálni Crin Antonescu nyilatkozatait arról, hogy most már szent a béke a pártszövetségben. „Beszélünk majd hétfőn” – mondta az újságíróknak.

Sorin Roșca Stănescu PSD-re irányuló támadásai az USL eddigi legnagyobb válságát okozták. Ezt az USL mindkét társelnöke elismerte: Victor Ponta nyilvánosan, Crin Antonescu pedig a PNL pénteki vezetőségi ülésén. Az ülésen készült hangfelvétel szerint a liberálisok vezetője kijelentette, az USL válsága valós, nem a sajtó kreálta.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?