Hiányzott a kormányfő a parlamenti pártok elnökeinek a megbeszélésről


-A A+Ludovic Orban miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke kivételével valamennyi parlamenti párt vezetője részt vett a keddi egyeztetésen – számolt be az RMDSZ hírlevele.

Kelemen Hunor, a magyar érdekvédelmi szövetség elnöke szerint „rossz üzenet ez egy olyan időszakban, amikor a leginkább együtt kellene működni”. Az RMDSZ vezetője a közleményben kifejetette, hogy „a legjobb megoldásokat közösen tudjuk megtalálni most”.

A koronavírus-járvány által okozott válságra való tekintettel szerinte a párbeszédet kellene kialakítani a kormány és a parlament, illetve a parlamenti pártok között. „Félre kell tennünk minden más vitát, hiszen első az emberek egészsége, az egészségügyi rendszer működése, a segítségnyújtás a kis- és középvállalkozásoknak, munkavállalóknak és mindazoknak, akik munka nélkül maradtak. Azzal a kéréssel fordulunk Ludovic Orbanhoz, hogy miniszterelnökként és pártelnökként hetente egyszer vegyen részt egy megbeszélésen a pártelnökökkel” – fogalmazott Kelemen Hunor.

 

A romániai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos hírfolyamunkat itt találja.

(Nyitókép: Kelemen Hunor és Ludovic Orban a parlamentben | Archív felvétel / Agerpres)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X