Házi karanténba kerülhetnek a marosvásárhelyi önkormányzati képviselők

Mivel Theodora Benedek marosvásárhelyi liberális polgármesterjelölt hétfőn találkozott a koronavírussal fertőzött Vergil Chițac PNL-s szenátorral, és pénteken részt vett a marosvásárhelyi önkormányzat rendkívüli ülésén, elképzelhető, hogy a teljes helyi tanács házi karanténba kerül. A liberális polgármesterjelölt cáfolja, hogy a pénteki ülésre úgy ült volna be, hogy tudta, szenátor kollégájánál kimutatták a fertőzést.  

Péntektől kéthetes házi karanténba kerül Theodora Benedek, a PNL marosvásárhelyi polgármesterjelöltje, valamint a párt megyei szervezetének elnöke, Cristian Chirteș, miután egy hétfői ülésen a koronavírussal fertőzött Vergil Chițac konstancai szenátorral találkoztak. 

A marosvásárhelyi önkormányzat rendkívüli ülést tartott péntek délelőtt, amelyen Theodora Benedek is részt vett, így elképzelhető, hogy az otthoni felügyelet marosvásárhelyi kollégáira is ki fog terjedni. 

A liberális polgármesterjelölt cáfolja, hogy úgy ült volna be a helyi tanács ülésére, hogy tudott volna szenátor kollégájának fertőzéséről. Facebook-oldalán azt írta: Vergil Chițac diagnózisáról a pénteki ülés után, 12 órakor értesült telefonon. Az orvosként is dolgozó politikus leszögezte, szakmájából kifolyólag ismeri a kockázatokat, és nem veszélyeztetné mások egészségét. 

 

(Címlapfotó forrása: zi-de-zi.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?