Kelemen Hunor: támogatjuk, hogy szombat estig beiktatott kormánya legyen az országnak

Klaus Johannis ma délutánig javasolni fog egy miniszterelnököt, mert azt szeretné, hogy szombaton már szavazás legyen a parlamentben, estig pedig beiktatott kormánya legyen az országnak – közölte Kelemen Hunor az államfővel való telefonos konzultáció után. 

Rámutatott, az RMDSZ „a mostani krízishelyzetben” támogatja, hogy szombaton szavazzanak a parlamentben az új kormányról, a gyorsított eljárást nem kérdőjelezik meg. 

„Most az emberek egészsége és biztonsága a legfontosabb! Olyan kormányra van szükség, amely teljes jogkörrel tud fellépni a járvány további terjedésének lassítása érdekében” – mutatott rá a szövetségi elnök.

Mint ismert, Klaus Johannis azt követően döntött úgy, hogy távkonferencia keretében egyeztet a kormányalakításról a parlamenti pártokkal, hogy péntek délelőtt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezető testületének minden tagja házi karanténba vonult, mert egy liberális szenátor koronavírus-tesztje pozitív lett. 

A helyzet pikantériája, hogy Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be kollégájának fertőzését, amit a bukaresti újságírók fel is róttak neki, mire ő úgy reagált: megfelelő távolságot tartott, és ha ő maga fertőzött, került már közelebb is az újságírókhoz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?