Pénteken kezdi összeállítani a kormánynévsort a PNL és miniszterelnökjelöltje

Péntek reggel összeül a Nemzeti Liberális Párt (PNL) vezetősége, hogy jóváhagyja a kormányalakítással megbízott Florin Cîţu kabinetje tagjainak a listáját és a kormányprogramot.

Mint köztudomású, Klaus Johannis államfő szerdán a parlamenti pártokkal folytatott konzultációt követően Florin Cîţu ügyvivő pénzügyminisztert bízta meg kormányalakítással. Az elnök azt követően döntött erről, hogy a parlament nem szavazott bizalmat a házszabályban megszabott 15 nap alatt Ludovic Orban korábbi kormányfőjelölt, ügyvivő miniszterelnök régi-új kormányának, aki emiatt kedden visszaadta kormányalakítási megbízását.

Ludovic Orban, aki egyben a PNL elnöke, kijelentette, hogy támogatják az államfő döntését. „Florin Cîţunak sikerült eredményeket elérnie pénzügyminiszterként. Rekord idő alatt képes volt véghezvinni egy költségvetés-kiigazítást, képes volt a szerződéseket betartani, és képes volt az év elején megadni Romániának a 2020-as költségvetést, és ez utóbbi a legfőbb érdeme” – mondta a PNL elnöke. Hozzátette, hogy ő is részt fog venni a parlamenti többség kialakítását célzó tárgyalásokban.

Orban szerint Florin Cîţu a garancia arra, hogy a PNL folytatja megkezdett munkáját az ország élén: megpróbálja „kijavítani a rengeteg katasztrófát, amit a felelőtlen PSD-kormányok előidéztek”, és megpróbálja fellendíteni az ország gazdasági fejlődését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?