Ponta: a koronavírus miatt Raed Arafatot kellene megbízni kormányalakítással

Az egyre közeledő koronavírus-veszélyre való tekintettel Klaus Johannis államfőnek le kellene tennie az előre hozott választások kiírásáról, és meg kellene bíznia a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának vezetőjét, Raed Arafatot egy szakértői kormány alakításával - véli Victor Ponta.

A Pro Románia elnöke szerint "katasztrofális" helyzet állhat elő a következő hetekben Romániában, mivel nagy a valószínűsége annak, hogy itt is megjelenik a koronavírus, és az országnak nincs stabil kormánya. Ponta úgy véli, sem Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszternek, sem Ludovic Orban kijelölt miniszterelnöknek nincs kellő tapasztalata ahhoz, hogy hatékonyan lépjenek fel a vírus terjedésének megelőzése érdekében.

Ponta ismét leszögezte, alakulatának törvényhozói nem vesznek részt a parlament hétfői ülésén, amelyen szavazni kellene a második Orban-kormány beiktatásáról. "Én szeretném, ha holnap reggel tisztségbe iktatnánk egy kormányt, de semmiképpen nem az Orban-kormányt, mert nincs több idő cirkuszra, bohóckodásra. Holnap reggel le kellene váltani Orbant, aki úgy viselkedik, mint egy bohóc. Hallhatták a mai nyilatkozatát, amelyikben azt mondta, hogy felkészültünk a koronavírusra, de nincsen semmink" - fogalmazott Ponta az Antena 3 televízió vasárnap esti műsorában.

Az országot vezető politikusoknak most azzal kellene foglalkozniuk, hogy mi lesz az Olaszországban élő románokkal, be lehet-e őket fogadni az országba, vagy hogy miként segíthetik a kínai importtól függő cégeket, nem azon kellene gondolkodniuk, hogy miként buktassanak meg még két kormányt - nyomatékosította a Pro Románia elnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?