Az EMNP háromszéki elnöke eredeti magyarázatot talált a karlendítős fotóra

Eredeti magyarázatot talált az EMNP Kovászna megyei elnöke, Bálint József arra a fotóra, amelyen Csomortányi István a néppárt elnöke többedmagával náci karlendítés közben pózol, egyikük baseball ütőt emel a magasba. 

„Lehet valódi fotó vagy trükk is, de nincs mellette hanganyag. Látok rajta néhány embert aki felemelte a jobb karját, másikuk tart egy tárgyat, valaki nem emeli a kezét és azt a kérdést teszi fel: fiúk, ki kér sört?” – vázolta lehetséges magyarázatként Bálint József, aki szerdai sajtótájékoztatóján a Maszol érdeklődésére reagált az Erdélyi Magyar Néppárt Facebook-oldalán megjelent, majd letörölt karlendítős fotóra. A háromszéki politikus szerint sokféleképpen lehet magyarázni a helyzetet, ám ő nem lát a fényképen semmiféle izgatást, és amiket mondanak rá az nem is talál.

Az EMNP háromszéki elnöke rámutatott: régóta ismeri Csomortányi Istvánt, akiről soha nem hallotta, hogy olyan kisebbségellenes izgatásban vett volna részt, mint amit ennek a fotónak a kapcsán egyesek a nyakába akarnak varrni. Ha ilyen megnyilvánulásai lettek volna, biztos nem bagatellizálnánk el az ügyet, így viszont inkább a rosszindulatot látjuk azok részéről akik közzétették és akik kommentálják a fényképet, mondta Bálint József.

Mint arról beszámoltunk, az EMNP tisztújító kongresszusát követően a hétvégén jelent meg a néppárt Kolozs megyei szervezetének Facebook-oldalán egy kép, amelyen Csomortányi István – fiatalabb korában – többedmagával náci karlendítés közben pózol, egyikük pedig egy baseball ütőt emel a magasba. A néppárt elnöke szerint a fotó hamisítvány, sosem tett ilyet, és lejárató kampányt, provokációt vél felfedezni az ügy mögött. Hétfőn az RMDSZ szóvivője, Hegedüs Csilla közleményben lemondásra szólította fel Csomortányi Istvánt, akinek – szerinte – az összes hasonló elveket valló párttársával együtt távoznia kell a közéletből.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?