Fernand de Varennes erdélyi körútja: helyesbít Hantz Péter kutató

Helyesbíteni kívánta Hantz Péter a Vincze Lóránt FUEN-elnök: át kell értékelni az EP-képviselők szerepét című interjúnkban (link) megjelenteket.

A tudományos kutató az ENSZ kisebbségügyi különmegbízottjának meghívását kezdeményező csapat vezetőjeként az interjú egyik kérdésébe foglalt állításunkat kifogásolja. Hantz Péter közlése szerint nem felel meg a valóságnak az, hogy decemberi sajtóközleményében a Fernand de Varennes körútjának kommunikációjára vonatkozó utalásokat tett volna.

 „Bár való igaz, hogy az RMDSZ, Vincze Loránt révén, az utolsó pillanatban kérezkedett be egy olyan folyamatba, amelyet évek óta építünk, és mindenhol azt a benyomást keltik, hogy az egész az ő munkájuk eredménye, erről a közleményemben szó sem volt, mert sokkal súlyosabb dolgokat kellett a nyilvánosság elé tárnom. Például azt, hogy az újdonsült szervezők több magyar szervezetet, intézményt és személyt is távol szerettek volna tartani a rendezvénytől” – írja Hantz Péter a helyesbítési kérésében.

A decemberi sajtóközlemény emlékeztetett arra, hogy a KMDSZ 1990-es beadványa után a Bolyai Kezdeményező Bizottság és a Székely Nemzeti Tanács is járt genfi kisebbségi jogi összejöveteleken, a BKB csapata 2016-ban az egész Kárpát-medencet összefogta. Hantz Péter decemberi közleménye itt olvasható.

Az érintettől és az olvasóktól elnézést kérünk.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?