Politikus: anarchista fiatalok haltak meg, indokolatlan a nemzeti gyász

Indokolatlannak tartja a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNCTD) elnöke a háromnapos nemzeti gyász kihirdetését az eddig harminc halálos áldozatot követelő bukaresti tragédia miatt. Aurelian Pavelescu szerint anarchista fiatalok haltak meg.

Facebook-bejegyzésében a politikus azt írta: szerinte a nemzeti gyász kihirdetése csak az egész országot, nemzetet érintő tragédiák esetében indokolt. „Ez azonban egy balesetet volt, amit egy sor tévedés vagy akár törvényszegés miatt következett be” – vélekedik Pavelescu.

A PNCTD elnöke nem titkolja, hogy nagyon rossz a véleménye az éjszakai klubokról és az ezekben a létesítményekben szórakozó fiatalokról. „Kevesen tudják, hogy Bukarestben több száz ilyen klub van, amelyekben hetente több százezer fiatal az anarchista életmódot, a drog- és alkoholfogyasztást kultiválja. (…) Ezt a világot az erőszak, az exhibicionizmus és a szex uralja. Mit akarnak ezek a fiatalok: Anarchiát. Egyiküket sem látjuk könyvtárakban vagy templomokban” – részletezi Pavelescu.

Végezetül megjegyzi: szerinte azért kellene nemzeti gyászt hirdetni, mert a romániai fiatalság nagy része „promiszkuitásba süppedt”. 

Kapcsolódók

Kimaradt?