„Épeszű vagy?” - Ismét tanítónő alázott meg kisdiákokat

A kolozsvári eset után újabb botrány robbant, ezúttal Ploieşti-en, ahol a szülők állítása szerint a Nicolae Titulescu iskola tanítónője, Angelica Puie alázta meg az első osztályos kisdiákokat.

A tanítónő „módszereit” ezúttal is egy szülő segítségével sikerült dokumentálni. Az osztályteremben rögzített hangfelvételen Angelica Puie végig üvöltözik a gyermekekkel, fenyegeti őket. A felvételek tavaly szeptemberben készültek, de a napokban tették közzé.

Angelica Puie olyan keresetlen szavakkal „oktatja” a gyermekeket, mint: „Nektek baj van a fejetekkel!”, „Épeszű vagy?”, „Pofátlanok!”.

A folytonos megaláztatásokra egy kislány édesanyja jött rá, miután gyermeke éjszaka többször felriadt álmából a félelem miatt. A szülő hét órát rögzített a tanítónő elképesztő kiabálásaiból. Kivette az iskolából gyermekét, és egy másik intézménybe íratta.

A jövőre nyugdíjba vonuló Angelica Puie tanítónő az állítja, nem az ő hangja szerepel a felvételeken. Az iskola igazgatója nem kívánta kommentálni az esetet, a Prahova megyei tanfelügyelőség viszont kivizsgálást indított az ügyben.

A kolozsvári esetről itt és itt olvashat. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?