Döntés született az elsősöket megalázó tanítónő ügyében

Tizenöt százalékos fizetéslevonással szankcionálták a Sigismund Toduță Zenelíceum tanítónőjét, Monica Chioreant, akiről nemrégiben olyan hangfelvételek kerültek elő, amelyeken féleszűeknek, hülyéknek nevezi az első osztályosokat. A fizetéslevonás fél évig érvényes – olvasható az iskola közleményében.

https://www.youtube.com/watch?v=but-3j-hqnA&feature=youtu.be

Az iskola vezetőtanácsa titkos szavazással döntött így. A döntést követően a zenelíceum egész vezetősége (az igazgatók), amely a tanítónő eltávolítását kérte, lemondott tisztségéről, melyről a Kolozs Megyei Tanfelügyelőséget is értesítették.

A tanfelügyelőség áprilisban indított kivizsgálást Monica Chiorean ügyében, miután egy szülő panaszt emelt a tanítónő viselkedése miatt. A tanítónő keresetlen szavairól több felvétel is készült, az egyiken például a követezőket mondja egy hét éves kisdiáknak:

"Te hülye vagy a fejeddel, hol a fenébe láttad, miért írsz nullát?... Te normális vagy?... Menj a fenébe vissza az előkészítőbe! Menj vissza az óvodába! ... Hová tetted az eszed? Gyere a francba ide a katedrához... Féleszű, ami vagy! ... Csecsemő!".

Több szülő kiállt a tanítónő mellett, azzal védték, hogy jó eredményeket tudott felmutatni.  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?