A Sepsi Sic kosarasai segítenek a tanulásban a szentgyörgyi diákoknak

Tanulásban segít a sepsiszentgyörgyi diákoknak a Sepsi Sic női kosárlabda csapata.

Az ország élvonalába tartozó kosárlabdacsapat hazai és külföldi játékosai és edzői ezen a héten több sepsiszentgyörgyi iskolát is meglátogatnak, osztályfőnöki órákon beszélgetnek a diákokkal, de az amerikai játékosok angol órákon vesznek részt a Székely Mikó Kollégiumban, a Mikes Kelemen Líceumban és a Mihai Viteazul főgimnáziumban.

A csapat többi tagja az iskolák kosárlabda edzésein vesznek részt. Először a Váradi József Általános iskolába látogattak el, ahol népszerűsítették a klub eredményeit, illetve a közelgő Kupadöntő tornát. A „Sepsi Sic Segít!” nevű akció rendkívül népszerű a kisdiákok körében, akik lelkesen játszottak együtt példaképeikkel, majd aláírásokat is gyűjtöttek tőlük. Ekközben Mikes Zoran edző továbbképzést tartott a Hargita és Kovászna megyei kosárlabda edzőknek, amelyen 12 szakember vett részt.

A Sepsi Sic női kosárlabdacsapat idén fölényesen megnyerte a hazai bajnokság alapszakaszát, illetve a megnyerte a Román kupa négyes döntőjének szervezési jogát, ami március 13-15-e között a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati Sportcsarnokban kerül sorra.

Az elődöntőkben a Sepsi Sic az ICIM Arad ellen játszik, illetve Gyulafehérvár az Alexandria csapatával mérkőzik meg. Másnap, március 14-én az azelőtt való napi vesztes csapatok és a győztes csapatok mérkőznek meg egymással a kis és nagydöntőben.

Március 15-én pedig ugyancsak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban szervezik a női kosárlabda „csillagainak” mérkőzését az All Star Game-t.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?