Női kosár: Sepsiszentgyörgyön rendezik a Final Fourt és az All Star Game-t

Idén Sepsiszentgyörgyön szervezik a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjét, illetve az All Star Game mérkőzést is.

A szervezés jogára a Sepsi SIC sportklub nyújtott be kérést a Román Kosárlabda Szövetséghez, és hétfőn a Bukarestben jóváhagyták, hogy március 13-15 között a háromszéki megyeszékhely Szabó Kati sportcsarnoka adjon otthont a rangos sporteseménynek, tájékoztatta a maszol.ro-t Rusz István.

A Sepsi SIC sportklub kosárlabda szakosztályának vezetője szerint Sepsiszentgyörgy első alkalommal kapta meg a Final Four rendezésének jogát, ugyanakkor Bukarestben kisorsolták a csapatok párosítását is.

Ez szerint március 13-án az elődöntőkben a Sepsi SIC az ICIM Arad ellen játszik, illetve Gyulafehérvár az Alexandria csapatával mérkőzik meg. Másnap, március 14-én az azelőtt való napi vesztes csapatok és a győztes csapatok mérkőznek meg egymással a kis és nagydöntőben. Március 15-én pedig ugyancsak a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokban szervezik a női kosárlabda „csillagainak” mérkőzését az All Star Game-t.

A Sepsi SIC amellett, hogy bejutott a kupamérkőzések négyes döntőjében, a hazai bajnokságban jelenleg az első helyen áll. Rusz István lapunknak elmondta: az elmúlt években, több ízben is próbálkoztak a Final Four megszervezésével, idén első alkalommal kaptak erre lehetőséget.

A rangos esemény megszervezését saját költségvetésükből fedezik, illetve rájuk hárul a szükséges számú sportbíró, mentő, rendőr, és biztonsági emberek megszervezése és többi járulékos költség fedezése.  

Kimaradt?