Bányai Sándornak hívják a Bukarestben megvert „román” szurkolót

Bányai Sándornak hívják azt a Kolozsvári U szurkolót, akinek a véres képe bejárta a világsajtót a szombati Románia–Magyarország mérkőzés után. A 39 éves férfi 14 éves lányával utazott le a magyarellenességéről híres U-galerivel Bukarestbe, hogy a magyar válogatott ellen biztassa a trikolórokat.

A kolozsvári sürgősségi kórházban elvégzett kivizsgálások alapján súlyos fejsérüléseket szenvedett, két bordája eltörött és a gerince is sérült annak a kolozsvári szurkolónak, akit a BGS biztonsági cég alkalmazottai véresre vertek a szombati Románia–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőn. A numaiu.ro portál azonosította a 39 éves férfit: Bányai Sándornak hívják. A Kolozsvári U kemény magjának oszlopos tagja 14 éves tinédzser lányát is magával vitte a magyarok elleni mérkőzésre.

„Egy adott pillanatban arra lettem figyelmes, hogy a körülöttem álló emberek fejvesztetten elkezdtek menekülni. Arra fordultam, hogy megnézzem, mi okozza a riadalmat, de egy egyenruhás máris fejbe ütött egy gumibottal. Aztán még egyszer. A harmadik ütés után elájultam” – emlékezik vissza Bányai. A férfi beesett a székek közé, amikor magához tért körülötte már senki sem volt, a lánya is később tért vissza és segített apjának felállni.

A ’Gâgă’ becenévre hallgató férfi a szervezőket hibáztatja a történtek miatt. „Hogy voltak képesek a vendégszektor mellé ültetni? Folyamatosan petárdákkal, fáklyákkal bombáztak minket, a levegőben lógott a balhé. Amikor elszabadultak az indulatok és mi is válaszoltunk a provokációra, akkor ránk rontottak a biztonságiak és a csendőrök” – magyarázta Bányai. Szerinte a BGS és a hozzá hasonló cégek ’hivatásos bunyósokat’ alkalmaznak a szurkolók ellen.

A numaiu.ro emlékeztet, hogy 1998-ban a Magyarország–Románia mérkőzésen a magyar rendőrök is megverték Bányai Sándort.

Kapcsolódók

Kimaradt?