Raluca Prună az igazságügyi miniszteri tisztség várományosa

FRISSÍTÉS: Újabb minisztereljelöltjét volt kénytelen lecserélni Dacian Cioloș kinevezett kormányfő: az igazságügyi miniszteri tisztség várományosa az eredetileg javasolt Cristina Guseth helyett Raluca Prună lett.

Az utolsó pillanatban történt minisztercsere hírét Dacian Cioloș kedden hajnalban erősítette meg a Facebook-oldalán. Döntését azzal indokolta, hogy nem akarja veszélyeztetni az igazságügyi minisztérium hitelét egy olyan évben, amelyben az igazságügybe vetett bizalmat nagyon fontosnak tartja.

A minisztercsere előzménye, hogy a jelöltek hétfői parlament bizottsági meghallgatásán Cristina Guseth szerepelt a leggyengébben. A civil szférából érkező hölgyet már korábban támadták amiatt, hogy nincs jogi végzettsége. A bizottsági meghallgatáson a honatyáknak sikerült őt többször is zavarba hozni, egyszerű kérdésekre sem tudott meggyőző választ adni. Cristina Guseth meghallgatása végén maga is elismerte, hogy gyengén teljesített.

A Digi24 televízió tájékoztatása szerint Dacian Cioloș új jelöltje Raluca Prună, az Európai Bizottság szakértője.

A hétfői meghallgatásokon 21 miniszterjelölt alkalmasságát véleményezték pozitívan a bizottságok, egyébként a Cristina Gusethét is. A regionális fejlesztési miniszteri tisztség várományosát, Vasile Dâncut kedden hallgatják meg a honatyák. A parlament kedd délután szavaz Dacian Cioloș miniszteri listájáról és kormánya programjából.

Ismert, hogy Andrei Baciu alig néhány óráig volt az egészségügyi miniszteri poszt várományosa vasárnap: a kijelölt miniszterelnök rögtön mást jelölt helyette, amikor az interneten olyan fotókat kezdtek terjeszteni a szívsebészről, amelyeken egy szál alsónadrágban pózolt.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?