Ki sem nevezték, máris lecserélték az egészségügyi minisztert

Alig néhány órával azután, hogy a kinevezett kormányfő ismertette a nyilvánossággal minisztereinek listáját, Dacian Cioloș kénytelen volt más személy javasolni az egészségügyi tárca élére – írja a Mediafax.

A miniszteri tisztség várományosa az eredeti listán egy 29 éves orvos, Andrei Baciu volt. Dacian Cioloș új jelöltjét Patriciu Achimas-Cadariunak hívják. A 39 éves szakember a kolozsvári onkológia igazgatója.

A kinevezett kormányfő azért döntött így, mert a lista ismertetése után olyan fényképek kezdtek terjengeni Facebookon a miniszterjelöltről, amelyeken a fiatalember fehérneműben pózol. Adrian Baciu ugyanis az egyetem elvégzése előtt fotómodellkedéssel is próbálkozott. 

Andrei Baciu 2011-ben diplomázott Bukarestben, majd egy franciaországi kórház szívsebészeti osztályán dolgozott két évig. Hazatérte után létrehozott Romániában egy betegek jogaiért küzdő egyesületet, amelynek a mai napig elnöke. Miniszteri jelölését egyébként a hazai orvostársadalom sem fogadta kedvezően, többen kifogásolták a tapasztalatlanságát.

Kapcsolódók

Kimaradt?