Írásos figyelmeztetést kapott a kampánycsendet sértő ortodox pópa

Írásos figyelmeztetést kapott a rendőrségtől a kampánycsendet sértő sepsiszentgyörgyi ortodox pópa. Mint arról a november 16-i államelnök választás alkalmával beszámoltunk, Corneliu Bujoreanu nyugalmazott ortodox pópa ellen a Nemzeti Liberális Párt (PNL) sepsiszentgyörgyi elnöke tett panaszt.

Mădălin Guruianu szerint az ortodox pópa a választások napján a sepsiszentgyörgyi Ortodox Katedrálisban celebrált misén résztvevő több száz hívőt arra bíztatta, hogy szavazzanak arra a jelöltre, „aki román és ortodox”, azaz Victor Ponta megválasztását szorgalmazta.

A háromszéki rendőrség kivizsgálta az esetet és arról tájékoztatta a panaszt tevő sepsiszentgyörgyi politikust, hogy a választási törvény kampánycsendet sértő cikkelye alapján eljártak az ortodox pópa ellen.

A rendőrségi levelet Facebook oldalán osztotta meg Mădălin Guruianu, aki azt írja, a vonatkozó 370/2004-es törvény 55-ös cikkelye értelmében a pópára kirótt büntetés 1500 lejtől 4500 lejig terjed.

Kovászna megye rendőrparancsnoka, Ioan Popa azonban kedden úgy nyilatkozott: Corneliu Bujoreanut írásos figyelmeztetésben részesítették kampánycsend megsértése miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?