Tamás Sándor szerint a csendőrök nem tudnak számolni

Csupán Kézdivásárhelyről több mint tízezren vettek részt vasárnap a székelyek menetelésén – közölte a maszol.ro-val Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnököt a csendőrség szóvivőjének arra a kijelentésére reagáltattuk, miszerint a demonstráción összesen 15 ezren vettek részt.

Tamás Sándor több RMDSZ-es politikussal – köztük Kelemen Hunor szövetségi elnökkel – a céhes városból indulva csatlakozott a menetoszlophoz. „Amikor a tömeg elindult, megmértük az eleje és a vége közötti távolságot. A várostábla és a központ között van több mint két kilométer, és ezen a távon hatos-nyolcas sorokban meneteltek az emberek. Egyszerű matematikai művelet kiszámítani, hogy ez hány embert jelent” – mondta a tanácselnök.

Arról, hogy reggel nem indult el Csíkszeredából az a különvonat, amelynek 1500 embert kellett volna Uzonba és Kökösbe szállítania, mert „elromlott a mozdony”, Tamás Sándor kijelentette: ez nem lehetett a véletlen műve. „Akik ezt kitervelték, még mindig nem ismerik a székelyeket. A különvonat leállításának ugyanis az lett a hatása, hogy tudomásom szerint a hír hallatán több ember mozdult meg Csíkszéken és Háromszéken, mint amennyi a vonattal érkezett volna a menetelésre” – fogalmazott a politikus.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?