Szőcs Levente: Legyőztük a franciákat

Olvasom a Reuters beszámolóját a kézdivásárhelyi március 15-i ünnepségekről, s bármennyire furának tűnik, a lasagna-kedvelő britek átvert serege jut eszembe róla.

Az utóbbi hetek lóhúsbotránya kapcsán sokan azt furcsállták, hogy az egyébként finnyás angolok képtelenek voltak megkülönböztetni a marhahúst a lóhústól. Engem személy szerint az döbbentett meg, hogy a szigetországban a mélyhűtött lasagna az egyik legjobban fogyó élelmiszer. Nyilvánvalóan személyes ízlés kérdése is (ki nem állhatom a darált húst), de azt végképp nehezen nyelném le, ha egy három hónapos szavatosságú dobozon azt olvasom, hogy „három réteg friss tésztával..."

A „friss tészta" szerintem nagyobb átverés, mint a marhának álcázott ló. Már ha utóbbi egyáltalán létezne, és nem volna ordináré hazugság. Mert természetesen nincs semmiféle álcázás, sem Romániából származó, marhahúsként eladott lóhús! Az egészet a cionista internacionalista lobbi találta ki, hogy lejárassa a román húsipart és vele bennünket, e lovas népet.

De ni ezt az összeesküvést március 15-én ország-világ előtt lelepleztük. S egyúttal a székelyek, ismét csak, megmentették a román mundért (mint a magyar-magyar hokimeccsen). Micsoda diadal!

De vegyük szépen sorban, mert idealisták is vagyunk ám, és bennünket az olimpián természetesen a részvétel érdekel, nem a győzelem.

Először is szerveztünk egy kamu autonómiatüntetést Marosvásárhelyre, ahol meghirdettük az Igényt. Egy-két Vesszen trianon! Akasszátok fel a királyokat és Bélát és Hunort!, s a figyelem máris föl lett keltve. Aztán meghívtuk Magyarország miniszterelnök-helyettesét, akitől a sajtó mást nem várhat (hiába, a többéves átlag már csak ilyen), mint hogy keményeket mondjon az autonómiáról. Amire Bukarest jól felkapja a vizet, és kész az újabb diplomáciai botrány.

A várakozás a tetőfokára hág, összesereglik a magyar, a román és a nemzetközi sajtó (a hírügynökségek egyenesen a bukaresti irodavezetőket küldik ki), és akkor – akkor elővesszük a lovakat.

„Tízezrek vonultak fel Kézdivásárhelyen, a legtöbben lóháton és lovas szekéren" –jelenti a Reuters és társai. Nem is tehetnek mást, hiszen ez az egyetlen jelentenivaló: a lovak márpedig itt vannak! Nem a Findus mélyhűtött dobozaiban, hanem itt, Kézdivásárhely utcáin (a small town in Covasna county).

Lehet ezek után a román vágóhidakat pellengérezni? Nem lehet.

Az a pej ott, amelyik Zsolt urambátyám alatt üget, úgy néz ki, mintha darált marhahús lenne? Ugye, hogy nem.

Na, hazug franciák, erre varrjatok gombot!

Kimaradt?