Kustán Magyari Attila: Van még, amit tanulni, Daddy

Előttem van Soros György arca, ahogyan táskás szemeivel egy agyonszorongatott Dragnea-arcképre tekint, és mélyeket sóhajt. Aztán ráncos kezét a magasba emeli és öklét rázva kárhoztatja azokat a szerencsétlenkedő külföldi férfiakat, akik elszúrták a merényletet.

Hiszen mi más dolga is lehetne az ufóinvázió szervezése és Európa tönkretétele között, mint szeretett Vezetőnk likvidálását tervezgetni és rágondolni nyugtalan éjszakáin?

De tegyük félre a viccet.

Itt mégiscsak komoly dolgokról van szó.

A hazáról.

Itt valaki az életére tört a miniszterelnöknek pártelnöknek, és meglehetősen unalmas módon tette ezt.

Mert ugye, ha Dragnea tanult volna valamit venezuelai kollégájától, akkor legalább egy dróntámadást tető alá hoz. Vagy valami lézereset, látványos, színes, szagos támadást, mint a moziban. Ez az egész viszont úgy néz ki, mint egy olcsó film a hatvanas évekből két termelési jelentés között (és hogy szerénykedik, amikor az Antena3-on a mikrofonállvány ki akarja húzni belőle a delikát részleteket!).

Az addig rendben van, hogy Soros György a főgonosz. Megölné az anyját, küldi a migránsokat, lefizeti a tüntető kutyákat, és látták, amikor gyíkemberré változott.

Éppen ezért elégedetlen vagyok a külföldi férfiak történetével. Olyan arctalan. Olyan életszerűtlen. Ha már Soros nem tudott személyesen megjelenni a merényletben, legalább el lehetett volna kapni, hogy a külföldiül beszélők melyik országból származnak. Oroszul? Angolul? Héberül? Magyarul? Rengeteg a lehetőség. És mennyit fizetett az öreg? Vajon többet, mint amennyit a könnygázba ugróknak Bukarestben? A CEU-n válogatták a jelentkezőket? Kik voltak zsűritagok? Megannyi kérdés, ugye.

Nekem hiányzik a kontextus is. Pedig itt a centenárium a nép nyakán, és olyan szép repertoárja van a Funar–Vadim duónak, amelyikből válogatni lehetne. A szép időkben Funar azzal vádolta az RMDSZ-t, hogy embereket vásároltak meg, hadd nevezzék magukat magyaroknak a népszámláláson. Azt mondta, Székelyföldről 50 ezer román családot üldöztek el, és több településen is fegyvereket, lőszereket és robbanóanyagok tárolnak, hogy ha jelet kapnak, kirobbantsanak egy fegyveres konfliktust. Brüsszel és Magyarország közötti titkos paktumot vizionált, amely Erdély visszacsatolására vonatkozott.

Corneliu Vadim Tudor úgy tudta, az RMDSZ vezetői az AVO tagjai, és céljuk, hogy enklávévá tegyék Erdély egyes részeit, de beszélt etnikai tisztogatásról és kényszerített magyarosításról, sőt sokakat megelőzött azzal, hogy már 2007-ben azt állította: az elfoglalt Románia ellen dolgoznak Sörös (sic!) emberei egyes civil szervezetekben. CVT tisztán látta a helyzetet: globális, okkult erők esküdtek össze az ország ellen.

Nem holmi külföldi pasasok.

Ezekben a régi szép időkben, amikor a konspirációs elméletek igazán virágoztak itthon, Liviu Dragnea unalmas forgatókönyve labdába se rúghatott volna. Sehol egy terrorszervezet, egy okkult erő, vagy legalább AVO-tagok. Sehol egy nagy világmegfejtés, több évszázados titkos törekvések leleplezése, a szakrális föld és nép eltörlésének gonosz kísérlete. Ha igazán profi volna, sikeresen kötné össze saját életét a nép életével, saját sorsán múlna a haza, és emiatt aztán a bolygó sorsa. Hiszen ki őrzi az ősi keresztény lángot, ha nem a centenáriumi Románia? Ki védi meg a Sion Rendtől és a Templomos Lovagoktól – Ashtar kapitány vezérlésével és a holt-tengeri tekercsekben írt jóslatok szerint – Európát? Ott áll feketén-fehéren, hogy Liviu Dragnea, csak a fake news, ugye, eltitkolja.

Külföldi pasasok… Hát az illuminátusok áskálódása smafu?

Van még, amit tanulni, Daddy!

Kimaradt?