Kiosztják az első Hawking-díjakat


-A A+Stephen Hawking-medállal ismerik el azokat a szakembereket, akik a legjobbnak bizonyulnak a tudomány közvetítésében az emberek felé. Az első díjazottak a tenerifei Starmus tudományos fesztiválon vehetik át a kitüntetést június 29-én.

„A díj alapításának évében személyesen választottam ki a nyerteseket. Mindannyian kiemelkedően sokat tettek a tudomány népszerűsítéséért” – mondta Hawking professzor a győztesek nevét bejelentő sajtótájékoztatón.

A Stephen Hawking-medál első kitüntetettjei Jim Al-Khalili brit fizikus, író, a BBC műsorvezetője, Hans Zimmer német zeneszerző és Mark Levinson amerikai dokumentumfilm-rendező.

Zimmer a Csillagok között című, 2014-ben bemutatott sci-fi zenéjéért, Levinson a Particle Fever (Részecskeláz) című filmjéért, Al-Khalili a fizikát népszerűsítő dokumentumfilmjeiért kapja a díjat. Garik Israelian asztrofizikus, a Starmus fesztivál igazgatója szerint ez a díj inspiráló lehet sok fiatal számára, felkeltheti érdeklődésüket a tudomány iránt. Ugyanerre törekszik a fesztivál is, amelyen a szervezők meg akarják mutatni, hogy a tudománynak van helye a mindennapi életben – írja a nol.hu.

Cílapi illusztrációnk forrása: astronomy.com

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X