Ilyen lesz az időjárás a következő két hétben

Meleg lesz az ország nagy részén a következő két hétben. A július 31. és augusztus 12. közötti időszakban a hőmérsékleti értékek elérhetik a 32 fokot, ám csapadék naponta kialakulhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) előrejelzéséből.

Erdélyben valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, kivéve a medencéket, ahol a sokévi átlagnak megfelelő hőmérsékletekre számíthatunk. Ilyen körülmények között a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 29-30 fok körül alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az időszak első 2-3 napjában 16, azt követően 14-15 fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az intervallum első napjaiban kerülhet sor.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első héten meleg lesz, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek meghaladják a 30 fokot. Ugyanebben a periódusban az éjszakák is kellemesebbek lesznek, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek 17-20 fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel az említett időintervallum első napjaiban, illetve augusztus 10-körül kerülhet sor.

Máramarosban valamivel melegebb idő lesz, mint az ilyenkor megszokott, a nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek 30 fok fölött alakulnak, a periódus utolsó napjaiban néhány fokot visszaesnek. Az éjszakai legalacsonyabb hőmérsékleti értékek az intervallum első 2-3 napjában 16-18, azt követően 15 fok körül várhatók. Csapadék bármikor kialakulhat, erre a legnagyobb valószínűséggel a déli órákban kerülhet sor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?