Ilyen lesz az időjárás a következő két hétben

Az ország nagy részében esőre, azonban meleg időjárásra lehet számítani a következő két hétben – derül ki Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) július 16–29. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban változékony hőmérséklet várható, 23 és 27 Celsius-fok között fog ingadozni a hőmérő higanyszála. Július 21. után nem lesz jelentősebb hőmérséklet-ingadozás, a nappali csúcshőmérséklet eléri a 27-28 fokot. Az említetett időintervallum elején éjszaka 13-14 fok körüli értékekre kell számítani, 19-e után pedig 17-18 fok körül alakul majd éjszaka az időjárás. A következő két hétben szinte minden nap esni fog az eső, de kiterjedtebb területeken a jelzett periódus első napjaiban, szerdán és csütörtökön várható csapadék.

A Bánságban a jelzett periódus első napjaiban az átlaghőmérsékelt 29 Celsius-fok körül alakul, a hét közepén, szerdán és csütörtökön enyhén csökkenni fog a levegő hőmérséklete, majd folyamatos felmelegedés várható. Július 22-én 31–32 fok körüli értékek várhatók. Éjszakánként 15-18 Celsius-fok várható. A következő két hétben szinte minden nap esni fog az eső, de kiterjedtebb területeken július 18-án lesz csapadék.

A Körösök vidékén a jelzett periódus első napjaiban a nappali csúcshőmérséklet 28-29 fok körül alakul, éjszaka 15 fok várható. Július 18-án kissé lehűl az idő, legfeljebb 24 Celsius-fokra kell számítani, de ezt követően folyamatosan felmelegedik a levegő hőmérséklete, július 22-23-án közel 30 Celsius-fok várható. Éjszaka 16 és 18 fok körüli értékeket várhatók. 17-től esőzésekre is lehet számítani, 18-án kiterjedtebb területeken várható csapadék.

Máramarosban a következő napokban 23 és 27 fok körül fog ingadozni a hőmérő higanyszála, július 21. után 28-30 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet. Éjszaka 14–17 Celsius-fok körüli értékek várhatók. Nagyobb esőzésekre július 18-án lehet számítani, de szinte minden nap lesz csapadék.

(Címlapfotó forrása: Digi24)

Kapcsolódók

Kimaradt?