Ebben a tíz magyar iskolában a legmagasabb a sikeresen vizsgázók aránya

Kolozsvári, csíkszeredai, marosvásárhelyi, sepsiszentgyörgyi és négyfalusi iskola is szerepel az oktatási minisztérium kisebbségi oktatásért felelős államtitkárának kabinetje által ismertetett listán.

Az első helyen a kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium szerepel, ahol a vizsgán megjelent 52 diákból mindenki átmenő átlagot szerzett az érettségin.  

A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium végzőseinek 94,15 százaléka ment át, itt 171-en érettségiztek. Harmadik helyen a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum áll, az összesen 229 vizsgázó 93,89 százaléka szerzett átmenő átlagot.

Továbbá 92,16 százalék vizsgázott sikeresen a kolozsvári Református Kollégium 51 diákja közül. Őket követik a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai, a 86 végzős 91,86 százalékának sikerült átmenőt írni.

Hatodik helyen szerepel a négyfalusi Zajzoni Rab István Középiskola: 12 tanuló jelent meg a vizsgán, 91,67 százalékuk pedig sikeresen vette a megmérettetést. Hetedik helyen áll a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum, az érettségizők 91, 57 százaléka ért el átmenő átlagot, összesen 83-an vizsgáztak.

Az Apáczai Csere János Elméleti Líceum végzőseinek a 90,28 százaléka ért el átmenő átlagot, összesen 72 kolozsvári diák jelent meg a vizsgán. A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjai közül idén 84-en vettek részt az érettségin, a résztvevők 89,29 százaléka sikeresen teljesített. Tizedik helyen szerepel a Mikes Kelemen Főgimnázium: a 87 sepsiszentgyörgyi tanuló 88,51 százaléka vizsgázott sikeresen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?