Öt országutat és 13 megyei utat érintettek az elmúlt napok áradásai

Öt országutat és 13 megyei utat érintettek az elmúlt napok áradásai, illetve két vasúti szakaszon nem lehet közlekedni, Vâlcea megyében Băbeni - Alunu települések között, valamint Brassó és Bodzaforduló között Bodola településnél, ahol a vasúti hidat elsodorta az áradás - tájékoztatott a belügyminisztérium.

A belügyminisztérium alkalmazottai az éjszaka folyamán 45 személyt mentettek vagy menekítettek ki az áradások elől. Vasárnap reggel három megye (Kovászna, Hargita, Suceava) 5 településén mintegy 200 háztartásban nem volt áramszolgáltatás, a helyzet megoldásán jelenleg is dolgoznak.

Vasárnap reggelre összehívták a Neamţ megyei katasztrófavédelmi bizottságot a Szeret és a Moldova folyók vízszintjének emelkedése miatt. A belügyminisztérium arról is tájékoztatott, hogy az időjárásra és árvizekre vonatkozó figyelmeztetéseket visszavonták, az érintett térségekben javul a helyzet.

Jelenleg az országban sehol sincs érvényben rossz időjárásra vonatkozó figyelmeztetés. Vasárnap délután 16 óráig, illetve hétfőn 16 óráig még néhány folyó vízgyűjtő medencéjében még érvényben marad vízügyi figyelmeztetés. Az elmúlt napokban a belügyminisztérium 20.000 alkalmazottja dolgozott az árvizek által okozott károk helyreállításán.

Bélmező, Kovászna megye: 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?