Idén is táboroznak Kolozsváron az ifjú magyar kémikusok

A Kolozsvári Magyar Ifjú Kémikusok Szervezete (KOMIX) idén nyáron is tábort szervez a természettudományok iránt érdeklődő középiskolásoknak.

Július 4-én, szerda éjfélig olyan 9-12-dik osztályos tanulók jelentkezését várják, akik szívesen eltöltenének július 16-21. között egy fergeteges hetet Kolozsváron. A tábor alatt a diákok megismerkednek a kutatómunka szépségeivel a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kémia és Vegyészmérnöki kar laboratóriumaiban, délutánonként pedig a kolozsvári egyetemista életbe kóstólhatnak bele, változatos programok keretében. A laboratóriumi munka tanári felügyelettel zajlik majd. A program tartalmazza a kolozsvári híres patikamúzeum, a Botanikus kert, valamint egy szakirányú gyár meglátogatását is.

A szervezők a táborba legkésőbb július 16-a, déli 12 óráig várják a diákokat, viszont aki nem tudja megoldani másképp az utazást, annak már július 15-én este tudnak szállást és társaságot biztosítani.
A részvételi díj 100 lej, ami magában foglal hétfőtől péntekig napi 2 étkezést, a szombati reggelit, a közös bográcsozást, bentlakásban való 6 vagy 7 éjszakai szállást (érkezéstől függően), programokon való részvételt és az esetleges belépőket.

Az esemény részletei és jelentkezési feltételei megtalálhatóak az tábor Facebook-oldalán. Bizalommal lehet fordulni az Ifjú Kémikusokhoz bármilyen kérdéssel a 2011komix@gmail.com e-mail címen.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?