Árvíz és áramszünet volt pénteken Hargita megye több térségében

Szinte nincs olyan része a székelyföldi megyének, ahol ne okozott volna károkat a pénteken délután lezúduló eső, helyenként jeges eső, viharos szél. A Gyimesekben több település került víz alá, a cikkünk megjelenésének pillanatában pedig közel 6000 háztartásban nincs áram szerte a megyében.

A Gyimesközéplokhoz tartozó Borospatakán öt pincét, húsz udvart öntött el a víz, míg a hegyekben összegyűlt nagy mennyiségű víz öt fahidat és egy betonhidat sodort el. A térségben jégeső is hullott. A bajbajutottakon a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség csíkszeredai egysége, valamint a helyi és környékbeli önkéntes tűzoltócsapatok segédkeznek – tájékoztatta portálunkat Alina Ciobotariu tűzoltósági szóvivő.

Számos településen megszűnt az áramellátás: három magasfeszültségű hálózatban, illetve 63 középfeszültségű átalakító állomásban tett kárt a pénteki ítéletidő. Cikkünk megjelenésének pillanatában 5841 Hargita megyei háztartásban nincs áram.

A megye északi részén Tölgyesen, Recefalván, Gyergyóhollón és Hollósarkán károsodott a hálózat. Felcsíkon Csíkszentdomokost és Csíkszenttamást érinti az áramszünet. Udvarhelyszéken Székelyudvarhelyen, Felsőboldogfalván, Árvátfalván, Bikafalván, Hodgyán, Farcádon, Ocfalván, Sükőben, Székelylengyelfalván, Patakfalván, Sándortelkén, Székelyderzsen, Székelymuzsnán, Kányádon, Székelydályán, Homoródszentlászlón, Miklósfalván, Peteken, Lókodon és Kénosban várják, hogy helyreálljon a szolgáltatás.   

Kapcsolódók

Kimaradt?