A prefektus öltözködési tanácsokat ad a háromszékieknek

Öltözködési tanácsokat osztogat a háromszékieknek Sebastian Cucu. A Kovászna megyei prefektus Románia nemzeti zászlajának napját megelőzően közleményben arra kéri a háromszéki lakosságot, hogy június 25-én és 26-án, jövő hétfőn és kedden öltözzenek a román trikolór színeibe, azaz piros-sárga-kékbe.

A Kovászna megyei prefektúra kétnapos, nagyszabású ünnepséget szervez Románia nemzeti zászlójának napja alkalmával Sepsiszentgyörgyön, az Állomás negyedi román katona szobránál. Sebastian Cucu közleménye szerint jövő hétfőn a katonaszobor melletti árbocról levonják a román trikolórt, amelyet elvisznek sepsiszentgyörgyi katonai laktanyába, felvonják, és megszentelik a kápolnában.

Kedden folytatódik a ceremónia, amikor a román nemzeti zászló ismét visszakerül az Állomás negyedi román katona szobra melletti zászlórúdra. A jövő keddi zászló felvonási ünnepséget a brassói repülős klub által biztosított légi bemutató színesíti.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi román katona szobra mellett felvont román trikolór három évvel ezelőtt, november 30-án vált híressé, amikor a háborús veteránok helyi vezetője riasztotta a hatóságokat, mert állítása szerint az éjszaka leple alatt eltűnt a román zászló és helyébe székely zászló került.

A prefektus állítólag azonnal egy új román zászlóval sietett a helyszínre, és a rúdra erősítette. Az eset szépséghibája, hogy a zászlócserének nincs egyetlen szemtanúja sem, és erről egyetlen felvételt sem mutattak be. A háromszéki rendőrség nyomozást indított az ügyben, amit azóta sem zárták le.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?