Feljelentést tett a nagyváradi RMDSZ a magyarellenes falragaszok miatt

Feljelentést tett a városi RMDSZ-szervezet a nagyváradi törvényszék épületére ragasztott, magyarellenes feliratú plakátok miatt.

Mint korábban írtuk, a minősíthetetlen üzenetű falragaszokról a varadinum.ma portál számolt be június 2-án a Facebook-oldalán. Bár ezeket június 4-ére eltávolították, Botházy Nándor, a nagyváradi RMDSZ ügyvezető elnöke nem hagyta annyiban az ügyet: feljelentést tett a rendőrségen.

A politikus közölte: „ezek a falragaszok egyértelműen gyűlöletet igyekeznek szítani a magyar kisebbség ellen. Figyelembe véve, hogy adott esetben ezek az üzenetek másokat is felbiztathatnak hasonlók készítésére, nekünk még időben fel kell lépni ez ellen. Az ilyen típusú magatartás nem maradhat jogi következmények nélkül.”

Botházy Nándor szerint a tettet bűntényként kell kezelni, ezért értesítették a területileg illetékes rendőrséget. Felszólították a nyomozás vezetőit, hogy az ügyben a lehető legnagyobb precizitással járjanak el, derítsék ki, kik ragasztották ki a magyarellenes plakátokat, és vonják őket felelősségre.

Információink szerint az RMDSZ feljelentését első körben nem akarták az iktatni a rendőrségen. A varadinum.ma úgy tudja, hogy a nép ügyvédje is vizsgálatot indított az ügyben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?