FRISSÍTVE - A magyarokat gyalázó üzenetek jelentek meg Nagyvárad épületein

A magyarokat trágár módon gyalázó, román nyelvű plakát jelentek meg a hét végén a nagyváradi törvényszék épületén. A falragaszról a varadinum.ma portál Facebook-oldala tett közzé szombaton fotókat. FRISSÍTÉS: Hasonló falragaszt láttak a nagyváradi vasútállomás aluljárójában is.

„Románok vagyunk, és megvédjük földünket, népünket és történelmünket” – olvasható a plakáton, majd az áthúzott Magyarország felirat alatt a magyarokat minősíthetetlenül trágár módon gyalázó üzenet következik. Amint új információink lesznek a plakátról, cikkünket frissítjük.

FRISSÍTÉS: Borsi Balázs, a Varadinum.ma szerkesztője az MTI-nek elmondta, hasonló falragaszt láttak a nagyváradi vasútállomás aluljárójában is. Úgy vélte, az A5-ös méretű, öntapadós falragaszok már régebben kerülhettek a falakra.  Szerinte nem egyedi eset, hogy ilyen és ehhez hasonló üzenetek jelennek meg a nagyváradi utcákon. Jó jelnek tartotta azonban azt, hogy a falragaszt fényképen is bemutató hírükhöz román nyelvű kommentárok is érkeztek, és a hozzászólók többsége elítélte az efféle magyarellenes megnyilvánulásokat.

Kapcsolódók

Kimaradt?