A Facebookhoz fordult a rendőrség: „Legyen vége a vezetés közbeni élő adásoknak!”

Petíciót kezdeményezett szerdán a Román Rendőr-főkapitányság, amelyben a lakosság és a Facebook segítségét kéri a Maros megyei kisbusz balesetéhez hasonló tragédiák megelőzésében.

A kezdeményezés előzményeként kilenc román állampolgár vesztette életét kedden Magyarországon amiatt, hogy a jármű sofőrje nem az útra összpontosított: vezetés közben élő videóban közvetítette telefonjával a közösségi oldalon a száguldásukat.

A petíció címe „Stop az élő Facebook-adásnak vezetés közben! Like-old az életet!”, és szerda estig már több ezren aláírták. A rendőrség emlékeztet, hogy naponta öt ember hal meg Romániában autóbalesetben, egy részük azért, mert a gépkocsivezetők nem az útra figyelnek, hanem a telefonjukat nyomkodják a kormánynál.

A petícióban felkérik a lakosságot, hogy jelentsék a közösségi oldal működtetőinek a vezetés közbeni élő Facebook-adásokat. „Minél többen jelentenek egy ilyen videót, annál nagyobb az esélye annak, hogy a Facebook véget vet az emberéleteket veszélyeztető jelenségnek” – olvasható a felhívásban.

A petíció aláírói ugyanakkor arra kérik a közösségi oldal működtetőit, monitorozzák ezentúl sokkal figyelmesebben az ilyen jellegű élő közvetítéseket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?