Elfogadta a kormány a szakszervezetekkel egyeztetett bérmódosításokat

A kormány szerdai ülésén elfogadott egy sürgősségi rendeletet, amely a tanügyi és egészségügyi szakszervezetekkel történt egyezségnek megfelelően módosítja az egységes bértörvényt - jelentette be a kormányszóvivő. Nelu Barbu szerint a módosítások az egészségügy területét érintő több tényezőt tisztáznak.

„Először is a rendelet korrigálja azoknak a bérét, akiknek a márciusi nettó fizetése kisebb volt, mint a februári. Ezek a korrekciók fedezik a különbséget, és a bérek alakulása szerint aktualizálódnak. A rendelet ugyanakkor kimondja, hogy az ügyelet a sürgősségi ellátás folyamatosságának biztosítását jelenti, ezért az orvosok ügyeleti pénzét nem a béralap 30 százalékában maximált pótlékalapból kell fizetni. Harmadsorban a rendelet lehetővé teszi, hogy az egyetlen tevékenységre szakosodott egészségügyi egységek, valamint a mentőszolgálatok esetében magasabb pótlékokat lehessen adni, azaz túlléphető a 30 százalékos keret. A rendelet új alapfizetést állapít meg bizonyos vezető beosztású alkalmazottaknak” – nyilatkozta Barbu.

Hozzátette: a sürgősségi rendelet lehetővé teszi, hogy étkezési pótlékot kapjanak azok a tanügyi alkalmazottak, akik tavaly ebédjegyben részesültek, és módosítja néhány vezető tisztség besorolását. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?