FRISSÍTVE - Már kedd déltől viharossá válik az idő Erdélyben

Sárga jelzésű riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a heves esőzések miatt. A figyelmeztetés kedden 18 órától szerda reggel 9 óráig lesz érvényben, és 23 megyét érint. FRISSÍTÉS: Már kedd déltől viharossá válik az idő szinte az egész országban.

Az előrejelzések szerint kedden este, valamint a keddről szerdára virradóan Erdély nagy részén, Máramarosban, a Bánság és a Körösök vidékének hegyvidéki térségeiben, valamint Olténiában és Munténia nyugati és északi részén heves esőzésekre, felhőszakadásokra kell számítani, a lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 30, helyenként akár az 50-60 litert is négyzetméterenként.

A sárga jelzésű riasztás Maros, Kolozs, Szatmár, Máramaros, Beszterce-Naszód, Szilágy, Bihar, Arad, Temes, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Krassó-Szörény, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi és Suceava megyére érvényes.

FRISSÍTÉS: Az Országos Meteorológiai Intézet frissítette az előrejelzéseit. E szerint már kedden 12 órától szelessé és zivatarossá változik az idő szinte az egész országban. Helyenként viharokra és jégesőre is számítani lehet.

Kapcsolódók

Kimaradt?