Így lépne fel a kormány a megfékezhetetlennek tűnő kanyarójárvány ellen

Nem várhatunk tovább, valószínű éppen a nemzetközi gyereknap alkalmával ajtóról ajtóra kampányt indítunk a kanyaró ellen - jelentette ki pénteken Nagyváradon Sorina Pintea egészségügyi miniszter.

„Ajtóról ajtóra járunk és a kampányt ott kezdjük, ahol alacsony az oltottsági szint és járványgócok vannak. (...) Az UNICEF-fel együtt kidolgoztunk egy szabályzatot, amit miniszteri rendeletben megjelentetünk, még mielőtt elkészül az oltástörvény, hisz már 52 személy halt meg kanyaróban, és ezen a héten is 192 új esetet regisztráltunk. A kampányt valószínűleg június 1-jén indítjuk” – mondta Pintea.

A miniszter részt vett pénteken Nagyváradon a Cseke Attila által kezdeményezett Dr. Mózes Károly-díj átadásán. Ezt az elismerést azok a Partiumban tevékenykedő asszisztensek érdemelhetik ki, akik betegápoló munkájukkal kivívták nemcsak az orvostársadalom, de a helyi közösség tiszteletét is. Idén három nagyváradi és egy szatmárnémeti asszisztens részesült a díjban.

Pénteken 12 991-re emelkedett a kanyarós megbetegedések száma Romániában, és 52 a kanyaró következtében elhunytak száma - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet járványtani központja.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?